دادههای تجارت بینالمللی به وسیله نظامهای کدگذاری مختلفی طبقهبندی میشوند که هر کدام از این طبقهبندیها کارکرد خاص خود را دارند.
حجم تجارت جهانی در دهههای گذشته افزایش یافته است و امروزه تجارت خارجی بخش مهمی از اقتصاد کشورها را تشکیل میدهد. با توجه به حجم قابل توجه تجارت جهانی و تنوع کالاهایی که در سطح جهانی مبادله میشود، روشهای گوناگونی برای طبقهبندی دادههای تجارت بینالمللی توسط سازمانهای بینالمللی ابداع گردیده است که هر کدام از آنها برای اهداف خاصی مورد استفاده قرار میگیرد.
در گزارشی که توسط گروه مطالعات کمی و سیاستگذاری اقتصادی پژوهشکده امور اقتصادی تهیه شده است به معرفی اجمالی و مقایسه سه نظام اصلی طبقهبندی دادههای تجارت بینالمللی به نامهای نظام هماهنگ شده (HS)، نظام طبقهبندی تجارت بینالملل استاندارد (SITC) و نظام طبقهبندی اقتصادی گسترده (BEC) پرداخته شده است.
این گزارش مقدمهای بر گزارشهای دورهای حوزه تجارت پژوهشکده امور اقتصادی است که در آن به صورت دورهای به بررسی تحولات تجارت خارجی و نظام تعرفهای ایران بر اساس طبقهبندیهای فوق پرداخته میشود. متن کامل این گزارش را میتوانید در فایل زیر مطالعه نمایید.
تاریخ انتشار گزارش: اسفند 1396