پیام تبریک ریاست پژوهشکده امور اقتصادی

۲۵ آذر ۱۳۹۹ ۱۴:۱۹
پیام تبریک ریاست پژوهشکده امور اقتصادی

گرامیداشت 25 آذرماه روز پژوهش

پژوهش یکی از اساسی‌ترین نیازها برای نیل به پیشرفت و توسعه همه‌جانبه در کشور است. بدون تردید، پیشرفت‌های مستمر در حوزه‌های علمی مختلف، از فناوری‌های نانو تا شرکت‌های دانش بنیان، حاکی از افزایش قدرت هوشمند جمهوری اسلامی ایران است. رشد تولیدات علمی ایران در سال‌های اخیر، علی‌رغم تشدید تحریم‌ها و مشکلات متعدد دیگر، پرشتاب بوده و هر سال نیز جایگاه کشور در جهان ارتقا می‌یابد. رویدادهای پژوهشی، نشان از این امر خجسته دارد که پژوهش به‌طورجدی مورد توجه نخبگان سیاسی و فکری کشور است.لذا اختصاص هفته­ای در سال به عنوان هفته پژوهش، تأکیدی بر لزوم توجه به امر پژوهش به عنوان یک نیاز جامعه برای نیل به توسعه بوده و این اتفاق را می­توان به فال نیک گرفت.

در پژوهشکده امور اقتصادی به‌عنوان بازوی پژوهشی وزارت امور اقتصادی و دارایی اعتقاد بر این است که حوزه پژوهش به منزله بستری جهت بروز خلاقیت­های پژوهشگران در جهت شناسایی و پاسخ به مسائل گوناگون و همچنین راهکاری به منظور مرتفع نمودن مشکلات اقتصادی در عرصه­های مختلف با محوریت اهداف راهبردی تعریف شده است. این موضوع به‌ویژه با پیشرفت­های صورت گرفته و در هم آمیختن فناوری­های نوین با حوزه­های مختلف اقتصادی از جمله بانکداری، بیمه، سرمایه­گذاری، مالیات و کسب و کار، بیش از پیش مرهون حمایت تصمیم‌سازان این عرصه است. انتظار بر این است که در عصر حاضر، سازمان­ها و نهادهای پژوهشی به‌عنوان بخشی از زنجیره تولید دانش، از الگوی خود بازآفرینی ققنوسی بهره­مند باشند. به این مفهوم که لازم است همواره بازآفرینی داشته و با لحاظ معیارهای مختلف از جمله نوآوری و تقاضا محور بودن، بستر توسعه پایدار عرصه دانش را فراهم نمایند. در این مسیر بطور حتم ارتقاء کمّی و کیفی فعالیت­های پژوهشی با هدف تعمیق فرهنگ و جایگاه پژوهش در جامعه می­تواند زمینه ساز بهره­برداری مناسب از نتایج آنها و در نتیجه عاملی در جهت بروز نوآوری و پیشرفت باشد.

اینجانب لازم می­دانم هفته پژوهش را به همه پژوهش­گران و همیاران آنها بالاخص خانواده بزرگ وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزیر محترم جناب آقای دکتر دژپسند و همکاران فرهیخته‌ام در پژوهشکده امور اقتصادی تبریک عرض نمایم. امید دارم در پرتو مساعی تمامی دست‌اندرکاران حوزه پژوهش، شاهد بهبود جایگاه علمی و تحقق اهداف توسعه پایدار و فراگیر اقتصاد کشور باشیم.

یکتا اشرفی