در این گزارش به بررسی چشمانداز اقتصاد جهان پیش و پس از شیوع ویروس کرونا با توجه به مطالعات انجامشده از سوی سازمان ملل، بانک جهانی، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، آنکتاد و صندوق بینالمللی پول پرداخته است
«جهش تولید»، گریز از دام درآمد متوسط و گذار به توسعه مستلزم اصلاحاتی در نظام حکمرانی و افزایش ظرفیت دولت (به معنای عام آن) است. ایران نیز از امر مستثنی نبوده و دستیابی به نرخهای رشد بالا بدون بهبود در نظام تدبیر و حکمرانی کشور متصور نیست. گزارش شاخص های حکمرانی تهیه شده در پژوهشکده امور اقتصادی به بررسی وضعیت شاخص های حکمرانی و جایگاه ایران پرداخته و بهبودهای ده سال اخیر را برجسته می سازد.
استمرار تحول اقتصادی در کشورهای در حال توسعه مستلزم حکمرانی خوب است؛ اما بسیاری از این کشورها علیرغم تمایل به این امر، فاقد ظرفیت کافی جهت دستیابی و حفظ شرایط لازم برای یک حکمرانی خوب هستند.
در این گزارش تلاش شده تا با بررسی 22 شاخص منتخبِ بیانگر وضعیت اقتصادی کشور و مقایسه آنها با سایر اقتصادهای جهان، جایگاه ایران در این شاخصها و تغییرات آن در طول زمان بررسی شود.
کوید ۱۹ طی هفته منتهی به ۲۴ فوریه از نقطه عطف خود عبور کرد و موارد گزارش شده خارج از چین برای اولین بار از مبتلایان در کشور چین فراتر رفت.
شمول مالی به معنای دسترسی و استفاده رسمی و فعالانه همه افراد و گروه¬های جامعه به خدمات مالی است و گستره بسیار وسیعی از انواع خدمات مالی را شامل می¬شود.
شمول اقتصادی در کشور فراتر از پرداختن به نیازهای اساسی جامعه فقیر و آسیبپذیر بوده و درواقع راهی برای شرکت فعالانه آنها در فعالیتهای تولیدی و کمک به آنها برای تحقق کامل ظرفیتهای اقتصادی خود و درنهایت افزایش رقابت میباشد
اغلب در جامعه ارز دیجیتال، رمزارز و ارز مجازی با یکدیگر اشتباه گرفته شده یا یکسان فرض می شوند لیکن درک تفاوت های ظریف آنها مهم بوده و بهتر است در جای مناسب از کلمه مناسب استفاده شود.
گزارش «چشمانداز بازار کالا» با تمرکز ویژه بر شوک قیمت موادغذایی، تحولات بازار کالا و چشمانداز و خطرات آن توسط بانک جهانی منتشر شد.
بانک جهانی در گزارش «ماهیت در حال تغییر کار»، تاثیرات تغییرات تکنولوژی بر مشاغل جهان را بررسی کرده است.